söndag 4 september 2011

london!

För en vecka sen befann jag mig i London. En underbar stad jag älskar att återkomma till. Med mig hade jag kompisen K och lillasyster R. Under fem dagar delade vi tid och rum. Och fyllde på med upplevelser och minnen.

Vi kommer nog aldrig glömma vårt inte så lyxiga hotellrum och inte heller våra högljudda grannar. Som tur är kan vi ju skratta åt eländet. Vi hade iallafall tak över huvudet. Plus att Notting Hill är ju trevligt att promenera i.
Så vad fyllde vi våra dagar med? Två dagar gick ju åt för själva resandet, som alltid är ett äventyr i sig självt. Vi strosade och gjorde fynd på Camden market. Insöp atmosfären på Portobello road en lördagsförmiddag. Åt sunday roast på en engelsk pub. Delade paraply under plötsliga skyfall. Var på bio och förundrades över att britterna sitter kvar under eftertexten. Åt gott. Var på en upplyftande gudstjänst i ståtliga Westminister abbey. Träffade en typisk engelsk gentleman som ätit lunch med vår kung. Och så höjdpunkterna och målet med vår resa. Vi såg två musikaler. Phantom of the opera och The Lion king.

Det är så svårt att sätta ord på känslorna. Upplevelsen. Men det är magiskt att bli så uppfylld av underbar musik, häftiga kulisser och så mycket mer. Det är som om allt man upplever inte får plats inombords. Det gör nästan ont, så vackert är det. Ibland rinner känslorna ut i tårar.
Allt detta upplevs i en teater med gamla anor. Vacker smyckade från golv till tak. Med väggar som nästan viskar om alla de öden som kommit och gått under årens gång. Att få dela detta med två nära vänner, det är en ynnest!



2 kommentarer:

  1. åh va härligt det låter !
    högljuda grannar ? vad hände m lyxsviten ? :D

    SvaraRadera
  2. så klart man sitter kvar under eftertexten! annars missar man ju det som ibland kommer efter texten... kul att ni hade det så härligt! ser fram emot att ses snart. kram

    SvaraRadera